VT Journey - шаблон joomla Joomla

Információ

Önkormányzat

4464 Tiszaeszlár,
Rákóczi Ferenc u. 91.
+36 42 277 505
hivatal@tiszaeszlar.hu

Orvosi rendelő

4464 Tiszaeszlár,
Arany János u. 43/a.
+36 42 277 526

Rendőrség

4464 Tiszaeszlár,
Arany J. u. 32.
+36 42 372 311

Nevezetességeink

Friss híreink

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2024. július 25. csütörtök
Kristóf, Jakab, Zsaklin
A Nap kel 05:17-kor,
nyugszik 20:37-kor.

Holnap
Anna, Anikó
napja lesz.

Oldalainkat 225 vendég és 0 tag böngészi

Seszták Oszkár (balról), dr. Hölvényi György, dr. Vinnai Győző és Vajda László vágta át a nemzeti színű szalagot (Fotó: Dodó Ferenc)


Hat helyi fiatal lakik a kormányzati támogatásból felújított szolgálati lakásban.

A tiszaeszlári Arany János utcában egy szolgálati lakást újított fel az önkormányzat annak a 25 millió forintos támogatásnak köszönhetően, amit a Magyar Falu program részeként kapott a magyar kormánytól a kistelepülés.

Lelkesedés és támogatás

– Újabb mérföldkőhöz érkeztünk – fogalmazott a szerda délutáni átadóünnepségen Vajda László. Tiszaeszlár polgármestere elmondta, a képviselő-testület lelkesedése töretlen, ami a kormányzati támogatással párosult, s így sikerült felújítani a két szolgálati lakást. – A kormány sokat tesz a vidék megerősítéséért, nekünk pedig sikerült előteremtenünk a mostani pályázathoz szükséges önerőt. Ez a lakás most már Tiszaeszlár gyöngyszeme – fogalmazott Vajda László településvezető, akitől megtudtuk: a szolgálati lakásban három fiatal pár lakik, két ott élő fiatalember az önkormányzat alkalmazottja, egyik szakács, a másik pedig mezőőr.

A vármegyei közgyűlés elnöke is gratulált a helyi képviselő-testületnek a fejlesztéshez. Külön kiemelte, hogy a beruházás kormányzati támogatásból valósulhatott meg.

– Persze több pályázatot is elnyert már korábban a tiszaeszlári önkormányzat, köztük nem egy TOP-os pályázatot, ezeknek köszönhetően folyamatosan fejlődik a település, erősödik Tiszaeszlár népességmegtartó képessége. A jövővel kapcsolatban is vannak elképzelései az önkormányzatnak, szeretnének az eddigi úton továbbmenni – mondta Seszták Oszkár, a vármegyei közgyűlés elnöke.

Dr. Vinnai Győző köszöntője elején a 2019-es esztendőre utalt vissza, abban az évben lett a település első embere Vajda László, aki „összehozott egy jó csapatot”, és aki azóta is sokat tesz a helyiekért és Tiszaeszlár fejlődéséért.

Sok minden hiányzott

– Akkoriban gyakran találkoztunk, egyeztettünk, és láttuk, hogy sok minden hiányzik. Azután sikerült uniós és kormányzati támogatást is a településre „hozni”, így sikerült egy folyamatos fejlődési pályára állni. Hamarosan elindul egy TOP Plusz-os program is, ennek keretében belterületi utak fognak megújulni Tiszaeszláron – tekintett előre a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette, Vajda Lászlónak és a testület tagjainak határozott elképzelése van a jövőre nézve, és ezeket az elképzeléseket meg is fogják valósítani.

Dr. Vinnai Győző fontosnak tartotta kiemelni, hogy Tiszaeszlár aktív lakosainak közel 96 százaléka dolgozik, a csok plusz és a babaváró hitelnek köszönhetően egyre több fiatal marad a kistelepülésen, ahogy a különféle rendezvényeknek köszönhetően a helyi közösség is nagyon összetartó.

A szerdai ünnepségre meghívást kapott dr. Hölvényi György európai parlamenti képviselő is.

Üzenetértékű összefogás

– Ez a fejlesztés egy közösség munkájának az eredménye. Ennek a munkának, az összefogásnak üzenetértéke van. Azt mutatja meg, hogy mennyire fontos az összefogás és az együtt gondolkodás, ezek nélkül ugyanis semmit sem lehet elérni – emelte az EP-képviselő, aki szerint egy ilyen beruházás a normalitás kategóriájába tartozik, viszont ez a normalitás egyre inkább kihalófélben van, leginkább Nyugat-Európában kezdenek el eltávolodni attól a normalitástól, amit Magyarországon a Fidesz-KDNP pártcsalád képvisel.

– Azt kérem mindenkitől, hogy ne unjuk meg ezt a fajta normalitást – zárta dr. Hölvényi György.

Forrás: szon.hu

szolgalati lakasok 2

Bemutatkozunk

Honlapunk azért jött létre, hogy bemutassuk településünk látnivalóit, nevezetességeit, programjainkat, kulturális életünket minden érdeklődő számára, és hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkön élnek, dolgoznak, továbbá, azoknak is, akik településünkre készülnek utazni, itt szeretnének letelepedni vagy üzleti vállalkozásba kezdeni.