VT Journey - шаблон joomla Joomla

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Keresés a cikkek között

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 18:18-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Oldalainkat 123 vendég és 0 tag böngészi

Két megújult útszakaszt is felavattunk Tiszaeszlárt Tamásbokorral összekötő 3634-es számú út újabb szakasza, valamint a bashalmi bekötőút újulhatott meg a környéken élők örömére.

Óvári László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója az ünnepélyes átadón kiemelte: „Tavaly a 3634-es út egy 1,2 kilométeres szakaszát sikerült felújítanunk, de nem álltunk meg itt. Az idén, közel 3 kilométeren a régi kopóréteget profilba martuk, ezt követően 6 centiméteres kopóréteget terítettünk le, a padkarendezés és a vízelvezető árkok profilozása is megtörtént, a kis sugarú ívekbe rázóbordákat építettünk, illetve a forgalombiztonság érdekében a 3612-es csomópontba cseppszigeteket helyeztünk el. A tavalyi és az idei munkákat hazai forrásból, pontosabban a Magyar Falu Program 378 millió forintos támogatásából végezhettük el. De a Magyar Közút kivitelezésében nagy felületű burkolatjavítást is el tudtunk végezni újabb 3 kilométeres szakaszon mintegy 170 millió forintból, aminek eredményeképpen a bashalmi bekötőút teljes hosszában új aszfaltot kapott. A szükséges marásokat követően egy 2,5-4 centiméteres kiegyenlítő réteget és 5 centiméter kopóréteget húztunk fel, úgy vélem, így elég sokáig tudja szolgálni a közlekedőket. Ez a két felújítás összesen mintegy 460 millió forintba került”.

Dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője beszédében elsősorban azt foglalta össze, hogy nincs miért szégyenkezni a választókerületben, sorolva a már felújított útszakaszokat, majd rámutatva a prioritásokra is. Első lépcsőben az volt a legfontosabb, hogy az autópályák mindenhol elérjék az országhatárt, a másodikban a 4-5 számjegyű utak megújulása kapott komoly figyelmet, most pedig arra kell fókuszálni, hogy az 1-2 számjegyű utak se váljanak járhatatlanná, balesetveszélyessé.

– Ugyan a 36-os és a 38-as főútjainkon is felújítottunk már szakaszokat, de ezen a területen még van pótolni-, tennivaló. Szerencsére a Magyar Közút jó cég, és ha jól vezetik, a valós a társadalmi igényeket ki tudja elégíteni – köszönte meg az eredményes együttműködést.

S ha már a köszönetről szó esett, Vajda László, Tiszaeszlár polgármestere sem mulasztotta el, hogy az általa vezetett településen élők, valamint MÁV-újtelepiek és a bashalmiak nevében meg ne köszönje a segítséget és a térség felkarolását. – Erre a jövőben is nagy szükségünk lesz, mivel nagyon nagy lemaradásban vagyunk – tette hozzá a polgármester.

(forrás: szon.hu)