VT Journey - шаблон joomla Joomla

Információ

Önkormányzat

4464 Tiszaeszlár,
Rákóczi Ferenc u. 91.
+36 42 277 505
hivatal@tiszaeszlar.hu

Orvosi rendelő

4464 Tiszaeszlár,
Arany János u. 43/a.
+36 42 277 526

Rendőrség

4464 Tiszaeszlár,
Arany J. u. 32.
+36 42 372 311

Nevezetességeink

Friss híreink

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2024. május 28. kedd
Emil, Csanád
A Nap kel 04:56-kor,
nyugszik 20:39-kor.

Holnap
Magdolna, Magdaléna, Léna
napja lesz.

Oldalainkat 138 vendég és 0 tag böngészi

Tokaj térsége és Tiszanagyfalu között 190 méter hosszú új Tisza-híd épül.

Mintegy 50 kilométeres szakasszal hosszabbítják meg az Encsről kiinduló 39-es utat, amely – egy új Tisza-híd építésével – Tiszanagyfalunál érkezhet meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. A beruházás előkészítésére vonatkozó felhívást az európai közbeszerzési értesítőben hirdette meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A pályázati kiírás szerint mintegy 40 kilométeren vadonatúj nyomvonalon épülhet kétszer egysávos út, 10 kilométeren pedig az eddigit újítanák fel. Tokaj térsége és Tiszanagyfalu között 190 méter hosszú új Tisza-híd épül, valamint egy 4,3 kilométer hosszú kerékpárút.

Környezetvédelmi szempontok

Lapunk megkérdezte Posta Györgyöt, Tokaj polgármesterét a tervezett fejlesztésről, aki hétfőn Nyíregyházán részt vett a Bringa Piknik elnevezésű rendezvény sajtótájékoztatóján.

A polgármester elmondta: – Örülök a fejlesztésnek és bízom benne, hogy a tervek elkészítése után forrás is érkezik rá, hiszen az új híd teljesen tehermentesítené a borvidéket a kamionforgalomtól. A tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd felújítása során azt tapasztaltuk, hogy egyrészt nehezítették, másrészt lassították a felújítási munkát a hídon áthaladó teherjárművek. Ha meg szeretnénk őrizni a felújított híd minőségét, valamint komolyan vesszük, hogy Tokaj és térsége kiemelt turisztikai célpont, akkor tehermentesítenünk kell a borvidéket a kamionforgalomtól – erősítette meg Posta György. Hozzátette, a tervezés során figyelembe kell venni azt is, hogy természetvédelmi és Natura 2000 minősítésű térségről van szó.

Azon túl, hogy a 39-es főutat Tiszanagyfaluig meghosszabbítják, s így Tokaj és a környező települések megszabadulnak az átmenő teherforgalomtól, a nemzetközi személyforgalom és árufuvarozás is „jól jár” az új szakasszal, minőségi utat kapnak cserébe.

Bemutatkozunk

Honlapunk azért jött létre, hogy bemutassuk településünk látnivalóit, nevezetességeit, programjainkat, kulturális életünket minden érdeklődő számára, és hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkön élnek, dolgoznak, továbbá, azoknak is, akik településünkre készülnek utazni, itt szeretnének letelepedni vagy üzleti vállalkozásba kezdeni.