VT Journey - шаблон joomla Joomla

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Keresés a cikkek között

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2024. június 25. kedd
Vilmos, Maxim
A Nap kel 04:51-kor,
nyugszik 20:55-kor.

Holnap
János, Pál
napja lesz.

Oldalainkat 292 vendég és 0 tag böngészi

Több mint 90 millió forintból készült el az önkormányzat főzőkonyhájának felújítása. Az épület rekonstrukciója mellett a beruházás részeként modern gépeket és eszközöket is beszerzett a település. A munkálatok a Belügyminisztérium pályázatából és a település saját forrásából készültek el.

A keddi átadón Vajda László polgármester kiemelte, korábban 280 adag ételt tudtak elkészíteni a konyhában, a felújításnak köszönhetően azonban már 350-400 adagot is meg tudnak majd főzni, így a dolgozók, az iskolások és az óvodások mellett az idősek igényeit is ki tudják szolgálni. Hozzátette, fontos hogy minél több helyben megtermelt alapanyagot használjanak fel a közétkeztetésben.

Az átadóünnepségen részt vett Dr. Vinnai Győző, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője, aki gratulált a színvonalas felújításhoz és kiemelte, hogy a konyha mellett egyéb fejlesztések is folyamatban vannak Tiszaeszláron. A közút már elkezdte az útrekonstrukciót, a közeljövőben pedig az 1950-es években épült, több különálló ingatlanból álló óvodáját is szeretnék modernizálni. A főzőkonyha rekonstrukciójához Seszták Oszkár a megyei közgyűlés elnöke is gratulált és hangsúlyozta, hogy a kormány egyre több segítséget ad a vidéknek.

Az átadóünnepséget követően a történelmi egyházak képviselői szentelték és áldották meg az épületet.