VT Journey - шаблон joomla Joomla

Magyar Falu Program

MFP logo 500

Keresés a cikkek között

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Névnap

2024. március 29. péntek
Auguszta
A Nap kel 05:32-kor,
nyugszik 18:18-kor.

Holnap
Zalán
napja lesz.

Oldalainkat 81 vendég és 0 tag böngészi

Tokaj térsége és Tiszanagyfalu között 190 méter hosszú új Tisza-híd épül.

Mintegy 50 kilométeres szakasszal hosszabbítják meg az Encsről kiinduló 39-es utat, amely – egy új Tisza-híd építésével – Tiszanagyfalunál érkezhet meg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe. A beruházás előkészítésére vonatkozó felhívást az európai közbeszerzési értesítőben hirdette meg a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

A pályázati kiírás szerint mintegy 40 kilométeren vadonatúj nyomvonalon épülhet kétszer egysávos út, 10 kilométeren pedig az eddigit újítanák fel. Tokaj térsége és Tiszanagyfalu között 190 méter hosszú új Tisza-híd épül, valamint egy 4,3 kilométer hosszú kerékpárút.

Környezetvédelmi szempontok

Lapunk megkérdezte Posta Györgyöt, Tokaj polgármesterét a tervezett fejlesztésről, aki hétfőn Nyíregyházán részt vett a Bringa Piknik elnevezésű rendezvény sajtótájékoztatóján.

A polgármester elmondta: – Örülök a fejlesztésnek és bízom benne, hogy a tervek elkészítése után forrás is érkezik rá, hiszen az új híd teljesen tehermentesítené a borvidéket a kamionforgalomtól. A tokaji Erzsébet királyné Tisza-híd felújítása során azt tapasztaltuk, hogy egyrészt nehezítették, másrészt lassították a felújítási munkát a hídon áthaladó teherjárművek. Ha meg szeretnénk őrizni a felújított híd minőségét, valamint komolyan vesszük, hogy Tokaj és térsége kiemelt turisztikai célpont, akkor tehermentesítenünk kell a borvidéket a kamionforgalomtól – erősítette meg Posta György. Hozzátette, a tervezés során figyelembe kell venni azt is, hogy természetvédelmi és Natura 2000 minősítésű térségről van szó.

Azon túl, hogy a 39-es főutat Tiszanagyfaluig meghosszabbítják, s így Tokaj és a környező települések megszabadulnak az átmenő teherforgalomtól, a nemzetközi személyforgalom és árufuvarozás is „jól jár” az új szakasszal, minőségi utat kapnak cserébe.