VT Journey - шаблон joomla Joomla

Keresés a cikkek között

Magyar Falu Program

MFP logo 500

E-ügyintézés

Az E-önkormányzat portál elérhető az alábbi címek bármelyikén:
ugyintezes kicsi

logo njt

Lomtalanítási tájékoztató

naptar2020

Névnap

2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina, Dorián
A Nap kel 06:32-kor,
nyugszik 18:56-kor.

Holnap
Friderika
napja lesz.

Oldalainkat 134 vendég és 0 tag böngészi

A Kormány átfogó programot indított a 300 leghátrányosabb helyzetű település felzárkóztatására, amelybe településünk Tiszaeszlár is bekerült.

A program irányítására Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét nevezték ki miniszterelnöki biztosnak. A Felzárkózó települések nevű program a gyermekekre fókuszál, elsősorban arra teremt esélyt, hogy ők már ne szükségszerűen örököljék szüleik sorsát, hanem legyen lehetőségük más életet élni. Ez a kezdeményezés, mely a fogantatástól a foglalkoztatásig állandó, tevékeny, együttérző jelenléttel kíséri végig az itt élőket, hogy az évtizedek óta megoldhatatlannak tűnő nehézségek helyébe megoldások lépjenek, a rászorultságot pedig felváltsa a fenntartható öngondoskodás. A Felzárkózó települések programja ilyen szempontból is méltó kezdeményezés, és valódi nyitás a leszakadó területeken élők számára.

A mai napon a program vezetője Vecsei Miklós miniszterelnöki biztos és Czibere Károly a Magyar Református Szeretetszolgálat vezetője munkatársaikkal meglátogatták településünket, amellyel reményeink szerint egy hosszú távú szoros együttműködés veszi kezdetét.

Budapestről érkező vendégeinket a Gyapjas Tanya és a Kocsis Tanya kulináris finomságaival kínáltuk, látogatóink legnagyobb megelégedésére. A Gyapjas és a Kocsis tanyáknak ezúton is köszönjük az ínyencségeket!

Friss Eszlári Hírmondó

Eszlári Hirmondó 202012