VT Journey - шаблон joomla Joomla

TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SB1 – 2022 – 00044

Belterületi közutak fejlesztése

Belterületi utak fejlesztése Tiszaeszláron

Tiszaeszlár Község Önkormányzata 2022-ben elhatározta, hogy a település belterületén lévő Rákóczi Ferenc és Arany János utcák önkormányzati tulajdonban és kezelésben lévő szakaszainak aszfalt burkolatát felújítja. Az utak karbantartását az önkormányzat folyamatosan végzete, azonban a burkolaton keletkező hibák kijavítása (kátyúzás) egyre kevésbé felelt meg a folyamatosan növekvő forgalom igényének. A 35-40 éves, kb. 20 cm vastag zúzottkőalapon lévő aszfaltburkolat állapota az utóbbi 8-10 évben folyamatosan és exponenciálisan romlott.

A beruházás helyszíne a település legforgalmasabb utcái. A Rákóczi utcában közösségi közlekedés valósul meg, itt halad a helyközi autóbuszjárat. Tiszaeszláron a gyűjtő úti funkciót az Arany János és a Rákóczi utca töltik be. Jellemző az autós forgalom, közösségi (helyközi autóbusz) közlekedés, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés, melyek számára nem kedvezőek és biztonságosak a feltételek a fejlesztendő gyűjtőutakon.

A TOP_PLUSZ-1.2.3-21-SB1 - Belterületi közutak fejlesztése pályázat keretében a megítélt támogatás összege 70 865 376 Ft, amelyből a kivitelezés nettó 49.302.000 Ft. A támogatás fennmaradó részét a tervezés, műszaki ellenőrzés, projekt terv elkészítése, klímareziliencia vizsgálat, projektmenedzsment és a nyilvánosság biztosítása feladatok elvégzésére fordította az önkormányzat.

Az útépítési munkálatokat 2023. április 17-én kezdte meg a beszerzési eljárás során kiválasztott kivitelző. A munka készre jelentését követően a műszaki átadás-átvételi eljárásra 2023. május 11-én került sor a kivitelező a műszaki ellenőr és az önkormányzat képviselőjének jelenlétében.

Felújított szakasz hossza:
Rákóczi Ferenc utca:      642 m (új aszfalt réteg, szélesítés és új padka)
Arany János utca:           328 m (új aszfalt réteg és új padka)


Összesen:                       970 m-en kapott új aszfaltréteget a két utca.

Galéria: