VT Journey - шаблон joomla Joomla

Tiszaeszlár Község Önkormányzata a Magyar Falu Program keretében meghirdetett „Út, híd, kerékpárforgalmi létesítmény, vízelvezető rendszer építése/felújítása - 2022” című, MFP-UHK/2022 kódszámú pályázati kiíráson 25.802.416 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Településünk életében meghatározó nap volt a tegnapi. A Magyar Falu Program keretében átadtuk Bashalmon a temetőhöz vezető új út és a Kossuth tér felújított szakaszát. A beruházás keretében összesen a két szakaszon 511 méter hosszan került új aszfaltburkolat az utakra, ezzel is javítva az itt élők életminőségét.

MFP logo 500A rendezvényen Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is jelen volt, aki méltatta az önkormányzat településért végzett munkáját. Az átadón beszédet mondott Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő és Vajda László polgármester is. Ezt követően a történelmi egyházak képviselői megáldották a felújított útszakaszt. Ezúton is köszönjük Szojka Ferencné (Bözsi néni) segítő közreműködését a szalagátvágáson.

A pályázat 100%-ban a Magyarország Kormánya támogatásával valósult meg az önkormányzatot önrész nem terhelte. Köszönjük az érintett bashalmi lakosoknak a kivitelezés során tanúsított türelmüket.

Az átadót követően településünk első ízben adott helyet a Magyar Falu Program konzultációs fórumának, amelyen részt vettek a környező települések polgármesterei is. A rangos eseményen Gyopáros Alpár kormánybiztos részletes tájékoztatást adott a következő időszak pályázati lehetőségeiről. Az interaktív fórumon részt vett Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, Seszták Oszkár a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat elnöke és Román István Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye főispánja.

A fórum végeztével a Kocsis Tanya jóvoltából nemcsak finom, hanem a szemet egyaránt gyönyörködtető svédasztallal vendégeltük meg a jelenlévőket.